Leerlingschipper

Theorie & Praktijk

Volledige opleiding

Het mooiste beroep ter wereld!

Je kunt de opleiding zelf betalen, maar je kunt ook in dienst treden bij een rederij en de opleiding in dienstverband volgen. De rederij betaalt je opleiding, je krijgt salaris en kunt daarna meteen aan het werk. Je verplicht jezelf nog een tijdje voor de rederij te blijven werken. Je investeert dus niets, en hebt daarna zeker een baan!

Hou je van varen, wil je graag mensen om je heen en ben je gastvrij? Dan is het vak rondvaartschipper op jouw lijf geschreven. Je vaart dagelijks door de prachtige Amsterdamse Grachten met toeristen uit de hele wereld.

Daarvoor heb je Groot Vaarbewijs of het Rondvaartdiploma nodig. Dat kun je nu halen in dienst bij een rederij. Je tekent een leer- en arbeidsovereenkomst en gaat vervolgens het leertraject in. Van diverse instructeurs en leermeesters krijg je alle informatie en oefening die je nodig hebt om veilig als schipper op een rondvaartboot te kunnen werken: manoeuvreren, techniek, vaarregels, communicatie, verkeerstekens, veiligheid, gastheerschap en nog veel meer.

En zodra je de opleiding hebt behaald, ga je zelfstandig en met je ‘eigen’ boot door de grachten en heb je het beste uitzicht van iedereen. Topbaan!