Opleidingen

Theorie & Praktijk

Volledige opleiding

Het mooiste beroep ter wereld!

Heb je nog geen diploma’s om als rondvaartschipper aan de slag te kunnen? Dan kunnen wij je helpen! Met onze uitgebreide ervaring in de watersport én de rondvaartsector weten we alle ins and outs en leiden we je adequaat en praktisch op voor dit prachtige vak. Niet voor niets zijn wij marktleider in de opleiding voor rondvaartschippers.

Er zijn 3 mogelijkheden qua opleidingen om aan de slag te kunnen in de rondvaart:

  1. Klein Vaarbewijs & Marifonie. Voor een deel van de (kleinere) open rondvaartboten kun je op de Amsterdamse Grachten terecht met Klein Vaarbewijs 1 en marifonie. Heb je die nog niet? Dan kun je die hier halen voor Klein Vaarbewijs 1 (klik hier) en Marifonie (klik hier).
  2. Rondvaartdiploma: dit is een speciaal voor de rondvaart ontwikkeld praktijktraject, waarbij je les krijgt in een klein groepje op een echte rondvaartboot. Je doet 4 toetsen en aan het einde mag je rondvaartboten varen in Zone 4 vaargebied (binnensteden en kleiner binnenwater). De informatie over deze opleiding vind je hier.
  3. EU Kwalificiatiecertificaat Schipper (vroeger: Groot Vaarbewijs). Daarmee mag je niet alleen rondvaartboten, maar ook grotere schepen in grotere delen van Nederland varen. Deze opleiding heeft voor- en nadelen t.o.v. het Rondvaartdiploma. Je vindt alle informatie hier